Viiniä, mätiä ja rommia 23-24.11.21

Kalevan ensimmäinen retki coronan aiheuttaman kjatkon jälkeen oli menestys. Hotellikapasiteetin määrittämä maksimiosanottajamäärä 30 täyttyi hetjkessä. Matka alkoi Antequeran liepeillä sijaitsevasta Cortijo La Fuentesta, joss tutustuimme sekö tavalliseen viininvalmistukseeern että solera-menetelmään. 

Seuraavana oli vuorossa Rio Friossa sijatiseva sammen kasvattamo. Poikkeuksellisten luonnonolojen ansiosta Caviar de Riofrío on maailman ensimmäinen sertifioitu luomukaviaari. Sitä pidetään yhtenä maailman parhaimmista kaviaareista. Lounaaksi syötiin toista tunnettua Rio Frion tuotetta, forellia. 

Seuraava kohde, jossa myös yövyimme oli  650 metrin korkeudella sijaitseva viinitila Hacienda Señorío de Nevada Villamenassa. Valo, näkymät ja hiljaisuus kuvaavat hyvin viinitilalle rakennettua neljän tähden hotellia. Kaikista hoterllin huoneista on upeat näkymät viinitarhaan ja Sierra Nevadan huipuille. 

Zeuraavana aamuna jatkoimme Motriliin, joss tutustuimme Bodega Ron Monterossa,  rommin valmistukseen. Bodega on Espanjan ainoa ja yksi Euroopan harvoista rommin valmistajista. 

Viimeinen käyntikohde oli Bodegas Calvante Jetessä. Bodegan viinitarhart ovat hajalleen pitkin vuoristoa, minkä vuoksi bodega onkin liittänyt nimeensä "Mountain wine." Näiltä viinitarhoilta tulee yksi maailman parhaista kuivista valkoviineistä, Calvente.

 

Bodega Cortijo la Fuente
Pedro Ximenes -rypälettä
Vielä kun muutaman vuoden odotat, niin alan tuottaa kaviaaria
Annukka maistelemassa ruhtinaallista kaviaariannosta
Hacienda Señorío de Nevada, Villamena
Hacienda
Ja sitten tärkeimpään - maistelu
Ron Montero
Hannu ja Ron Monteron tuotteita
Calvanten viinin tuotantoa
Calvanten enologi jakamassa maistiaisia
Viimeinen lounas Salobreñassa