Taide ja tapas; Jussi Suominen: Taide ja taideterapia 13.11.2014

Noin 45 kuulijaa oli saapunut ravintola Nuriasoliin kuuntelemaan taiteilija Jussi Suomisen tarinoita taiteestaan ja taideterapiasta. Suominen kertoi aloittaneensa kuvataiteilijana öljymaalauksien parissa, mutta päätyneensä nyttemmin akvarellien tekijäksi.

Akvarelleissa Suomista kiehtoo vesi ja maalausten ainutkertaisuus. Lempiaiheina ovat linnut. Taiteilijana kehitys on kulkenut modernimpaan abstraktiseen suuntaan. Suomiselle on tärkeää taiteessaan itsenäisyys ja vapaus. Myös jokaisen teoksen tulee olla uniikki. ”En kopioi koskaan" Suominen sanoo.

Työnteossa Suominen on ahertaja. ”Ei ole aikaa odottaa inspiraatiota, se tulee työtä tehdessä”. Hänen mielestään jokaisessa teoksessa tulee olla sanomaa. Tauluissa välittyy myös tekijänsä mieliala.

Työstään taideterapeuttina Suominen kertoi työskentelevänsä edelleenkin autististen henkilöiden hoivakodissa Ruotsissa ja huomanneensa piirustusten ja musiikin myönteisen vaikutuksen potilaiden mielentilaan ja kommunikointikykyyn.

Taiteilijan alustuksesta virisi aktiivinen yleisökeskustelu, jota Markku Vento taitavasti johdatteli.

Jussi Suomisen akvarelleja on nähtävänä 27.11 klo 12.30 alkaen Norjalaisessa Merimieskirkossa. Näyttelyaika 27.11.-17.12.2014