Matkat

*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


 

Kulttuuriyhdistys Kalevan Galicia 

MATKAOHJELMA

 

Galiciasta löytyvät Espanjan vihreimmät maisemat sekä taidetta, historiaa, kulttuuria sekä tietenkin perinteistä galicialaista gastronomiaa.

 Galicia jakautuu neljään maakuntaan: A Coruña (luode), Pontevedra (lounas), Lugo (koillinen) ja Ourense (kaakko). Kukin maakunta pitää sisällään saman nimisen pääkaupungin. Galicia on kiehtova ja täynnä taikaa oleva osa Espanjaa. Siellä on kaikkea: kauniita rannikoita lähes koskemattomilla rannoilla, vaikuttavia kallioita, maagisia metsiä täynnä ikivanhoja puita, syviä laaksoja ja vuoria, maaseudun läpi lipuvia jokia, vesiputouksia ja valtava arkkitehtoninen perintö romaanisineen rakennuksineen ja monumentteineen sekä kelttiläisen menneisyyden jäännöksineen.

 

24.10. Saapuminen Galiciaan

Lento saapuu Santiago de Compostelan lentokentälle, josta suuntaamme kohti Santiago de Compostelaa, Galician itsehallintoalueen pääkaupunkia. Majoitumme hotelliin, jonka jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen historiallisessa keskustassa kulkien sen viehättäviä ja kapeita katuja pitkin. Ihailemme vanhoja palatseja ja upeita puistoja, tutustumme Obradoiro -aukioon ja sen ympärillä oleviin historiallisiin rakennuksiin. Katedraalin vieressä sijaitsevat Quintana, Platerias ja Azabachería aukiot tulevat myös tutuiksi.

 

Kaupungissa näemme ihmisiä ympäri maailmaa kulkemassa vaellussauvojensa kanssa kaupungin kapeilla kaduilla nauttimassa kaupungin lukuisista kahviloista, baareista ja merellisistä ravintoloista. Santiagon omaleimainen tunnelma täytyy itse kokea.

Santiago de Compostela on myös yksi maailman suosituimmista pyhiinvaelluskohteista, ja se kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Yhteinen tervetuloillallinen.

25.10. Päiväretki Kuoleman ja maailmanlopun rannikolle (Coast of Death and Finisterre) ja lounas maapallon äärilaidalla

Yhteinen aamiainen hotellissa.

Lähdemme tutustumaan La Coruñaan, joka on ”parveke yli Atlantin”. Kaupungin alkuperä on merikaupankäynnissä, ja sen symboli on Herkuleksen torni, roomalainen majakka, joka ohjaa edelleen merimiehiä. Majakan nimi on peräisin myytistä, jonka mukaan Herkules voitti Geryon-hirviön pitkässä taistelussa ja hautasi tämän pään tornin paikalle. La Coruña on kontrastien kaupunki, jossa kohtaavat merikaupankäynnin elementit, jotka ovat säilyneet muuttumattomina vuosikausia, sekä moderni, elinvoimainen metropoli täynnä kauppoja, gallerioita, kahviloita ja ravintoloita.

Jatkamme Kuoleman ja maailmanlopun rannikolle (Coast of Death ja Finisterre).

Nimi Kuoleman rannikko tulee murheellisesta faktasta, kun sadat alukset ovat kärsineet haaksirikon kivisessä matalikossa ja sen jälkeen hautautuneet mereen.

Tällä panoraamareitillä nähdään Atlantin valtameren rantoja. Reitti tarjoaa ihastuttavia rannikkomaisemia, pieniä kalastajakyliä kuvauksellisine ja kapeine katuineen, romaanisia ja goottilaisia kirkkoja ja lopuksi keskiaikaisen pyhiinvaelluksen loppupisteen Finisterren, Atlantin rannalla.

Ennen Kolumbuksen matkaa Finisterre tunnettiin Euroopan viimeisenä kaupunkina, jonka takana oli vain valtameri. Finisterre tuleekin sanoista finis ja terra, maan loppu.

Lounaan jälkeen tutustumme kävellen alueeseen ja majakkaan.

Illalla mahdollisuus osallistua Santiago de Compostelan katedraalissa pidettävään pyhiinvaeltajien iltamessuun, joka järjestetään pyhiinvaeltajille päivittäin. Musiikillinen ja visuaalinen kohokohta messussa on kaunis ”Hymni Santiagolle” ja valtava katedraalissa säilytettävä Botafumeiro (metallinen suitsutusastia).

26.10. Ourense , galicialainen perinnekeittiö ja Sil- joen kanjoni

Yhteinen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen ajamme Ourensen kaupunkiin, jossa tutustuminen sen historialliseen keskustaan kävelykierroksella.

Kaupungin kaunis vanha keskusta on hyvä päiväretkikohde. Vanhan kaupungin reunalta löytyy korkea ja komea roomalaisille perustuksille rakennettu Rio Miñon ylittävä silta. Muita nähtävyyksiä ovat Plaza Mayor ja katedraali, joiden ympärille levittäytyvät pienet kävelykadut. Ourense on aikoinaan rakennettu roomalaisen kylpylän ympärille.

Ajomatkan aikana näemme koko Galician uhkeimpia maisemia (Sil-joen kanjoni).

Pyhiinvaeltajan tie Santiagoon julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1993. Lukemattomat ihmiset ovat menneet Compostelaan pyhiinvaellukselle siitä lähtien, kun Teodomiro (Iria Flavian piispa) löysi Jeesuksen opetuslapsen, Pyhän Jaakon, haudan 800-luvulla.

Halukkaille mahdollisuus patikoida historiallisella pyhiinvaellusreitillä esim Melidestä Boenteen 5 km.

Päivän aikana yhteinen lounas.

27.10. Rias Bajas; jokiristeily, viinitila ja vierailu tyypillisessä herraskartanossa (Combadoksen kuuluisassa kylässä)

Yhteinen aamiainen, jonka jälkeen tutustumme Rias Bajas alueeseen.

Rías Baixas eli ”alajokien suistot” alkavat heti Costa da Morten eteläpuolelta ja jatkuvat aina Portugalin rajalle asti. Alue käsittää kiemurtelevaa rannikkoa, josta löytyy paljon pieniä kalastajakyliä ja kaupunkeja. Rannikolla vallitsee leuto ilma suurimman osan vuodesta ja sisämaassa on laajoja metsiä. La Toja on saari, jota koristavat männyt ja joka on kehittynyt tärkeäksi ja ylelliseksi matkailukeskukseksi.

Cambados on vanha kalastajakylä joka tunnetaan vanhasta kaupungistaan ja dramaattisesta Santa Mariña Dozon kirkon raunioista keskellä hautausmaata.

Viininviljely on myös tärkeä osa alueen kulttuuria. Albariño (viini) on varmasti yksi hienoimpia valkoviinejä maailmassa. Saamme mahdollisuuden tutustua Alabriñon tuotantoprosessiin ja maistella viinejä suolaisen pikkupurtavan kera vierailumme aikana paikallisella viinitilalla.

Myös kameliat ovat tärkeä osa Galician kukkaloistoa ja tutustumme päivän aikana kameliaviljelyksiin (riippuen matkan ajankohdasta).

Säämahdollisuuksien mukaan teemme jokiristeilyn, jonka aikana tutustumme Galician tärkeään elinkeinoon, simpukoiden ja ostereiden viljelyyn.

Paluu Santiago de Compostelaan hotellille

Lisämaksullinen illallinen (ravintola vahvistetaan myöhemmin)

28.10. Paluu kotiin

Yhteinen aamiainen, jonka jälkeen vapaata aikaa tai vaihtoehtoisesti mahdollisuus käydä oppaan kanssa tutustumassa kauppahallissa (Mercado de Abastos), jonka jälkeen check out hotellista ja kuljetus lentokentälle ja paluu kotiin.