Aragonialaisten Sisilia, 14-20.3.2017

Sisilian historia on valloittajien historiaa. Siellä ovat käyneet kreikkalaiset, puunilaiset, roomalaiset, normannit, ranskalaiset, espanjalaiset ja, kuten sisilialaiset itse toteavat, nykyiset italialaiset. Aragonialaisten hallintoaika Sisiliassa oli pitkä. He tulivat saarelle vuonna 1282 ja lähtivät vuonna 1516. Saaren kulttuurihistoriaan vaikutus oli suuri. He toivat mukanaan kokonaan uuden taiteen tyylin: Katalonian goottilaisuuden.

Ensimmäisenä päivänä tutustuimme Cataniaan, joka oli Sisialian aragonilaisten hallitsijoiden pääkaupunki. Ursinon linnan taidemuseossa sattui olemaan myös Any Warholin näyttely Campbellin tomaattikeittopurkkeineen. Catania takana kohoaa Etna. Saimme ihan ilmaiseksi ihailla pientä tulivuorenpurkausta sekä retkellä Etnan rinteillä että myöhemmin illalla, kun punahehkuiset laavavirrat valuivat pitkin vuoren rinteitä hotellimme ikkunoiden edessä. 

Seuraavana päivänä tutustuimme Taorminaan, jonka kreikkalaisesta temppelistä ihailimme huikeaa muisemaa rannikolle ja merelle. Messinassa tutustuimme puolestaan  normanniajoilta peräisin olevaan tuomikirkkoon. 

Matkalla Cataniasta Palermoon tutustuimme  Villa Romana Casalesiin ja sen upeisiin mosaiikkeihin. Palermon vierailun huipentumia oli käynti katakombeissa, joissa sadat muumiointuneet ruumiit kertovat oman aikansa historiasta. 

Catania
Ursinon linna
Andy Warholin nýttely Ursinon linnassa
Etnan rinteillä
Taorminan kreikkalainen teatteri
Taormina
Taormina
Taormina
Messinan salmi
Messina
Messinan katedraali
Etna purkautui kunniaksemme
Villa Romana Casale
Villa Romana Casale
Villa Romana Casale
Villa Romana Casale
Palermo
PAbatellis palatsi: Fresko "kuoleman voittokulku"
Abatellis-palatsin museo