Kulinaarinen kokemus 31.3.2015

Yhdistyksen ensimmäinen Kulinaarisia kokemuksia tapahtuma pidettiin 31.3.2015 klo 20.00. Aiheena oli pääsiäisen perinneruokia Malagan alueelta. Paikkana Meson de  Andres Fuengirolassa. Pääsiäisen juhla-ateriat valmistetaan pääosin bacalaosta, turskasta. Saimme maistella useita eri versioita

Ensimmäinen annos oli Tortilla de bacalao, joka on erityisesti Malagan alueen erikoisuus (lautasella suurempi kokkare keskellä). Samalla lautasella oli myös pienempiä palleroita, Buñuelos de bacalao, turskatäytteisiä pikkumunkkeja. Molemmat varsin mainion makuisia.

Seuraavaksi tuotiin Sopa de garbanzos, espinaca ja bacalao, kikherne, pinaatti, tursakasoppa. Oli hyvää.
Kolmas annos Fideos, gambas ja pulpo, pastaa, katkarapua ja mustekalaa. Menetteli minun mielestä, mutta ei illan ykkösherkku.

Neljäs annos Alcachofa con gambas, latva-artisokkaa ja katkarapua. Oli hyvää.
Viides annos Bacalao neljällä eri tavalla valmistettuna. Kaikki maukkaita joskin hyvin erilaisia.

Tervetuliaisdrinkiksi tarjoiltiin Manzanillaa, kuivaa sherryä San Lucar de Barramedasta. Ruokaviinit olivat Rondan alueelta. Jälkiruoan kanssa juotiin Cava de moscatel, rusinalle tuoksuvaa mukavasti makeaa cavaa. Oli mielenkiintoinen tuttavuus.
Erityisesti pääsiäiseen kuuluva jälkiruoka on runsaalla sokerilla ja kanelilla höystetyt käyhät ritarit. Sen kanssa tarjoiltiin cava moscatelia, rusinalle tuoksuvaa makeahkoa kuohuviiniä Montes de Malagan alueelta.
Illan tunnelma oli hauskan seurallinen ja viihtyisä. Mielipiteitä eri ruoka-annoksista ja viineistä vaihdettiin iloisesti rupatellen.

Tortilla de bacalao
Sopa de garbanzos, espinaca ja bacalao, kikherne, pinaatti, tursakasoppa
Fideos, gambas ja pulpo, pastaa, katkarapua ja mustekalaa
Bacalao