Kataarien maa, lokakuu 2017

Kataarit, oman aikansa hyvät ihmiset, olivat niin vakava uhka katoliselle kirkolle, että paavi julisti heitä vastaan ristiretken. Sen tuloksena heidät tapettiin suunnilleen viimeistä miestä myöten. Muistoja on kuitenkin etelä-Ranskan Roussillonin maakunnassa paljon. Aloitimme Albista, jossa tutustuimme linnamaiseen tuomiokirkkoon sekä Henry Toulouse-Lautrecin museoon. Mazametissä vierailimme Muistojen talossa eli kataarien museossa. Seuraavana vuorossa oli Carcassonne, yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista, jonka muureilla on filmattu monta historiallista elokuvaa Robin Hoodista alkaen. Carcassonnen tavoin kaksi seuraavaa kohdetta - Chateau Villereouge-Termenès ja Chateau Quéribus - olivat olleet kataarien turvapaikkoja, Quéribus niistä viimeinen. Ohjelmaan mahtui myös Chateau de Caux´n viinitila. Viimeisenä päivänä sukelsimme keskiajalta takaisin nykyaikaan, kun kävimme tutustumassa Airbus 380:n valmistukseen Airbusin Toulousen tehtailla.

Koko ajan maisemat olivat mitä upeimpia ja syksyn värit parhaimmillaan.

Albi: katedraali
Albi: Piispan palatsin puistoa