Ti 03.04.

Pianokonsertti Kevät soi: Tuomas Kyyhkynen, Castillo BilBil, Benalmádena Costa klo 19

Tuomas Kyyhkynen aloitti pianonsoiton opinnot Espoon musiikkiopistossa 7-vuotiaana jatkaen opintojaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja vuodesta 2006 lähtien solistisella osastolla opettajinaan Teppo Koivisto ja Erik T. Tawaststjerna. Lisäksi hän on käynyt mestarikursseja monien johtavien pianopedagogien johdolla. Kyyhkynen valittiin syksyllä 2014 ensimmäisenä suomalaisena Lake Como Piano Academyyn Italiassa.

Kyyhkynen on palkittu v.1997 Leevi Madetoja -pianokilpailussa, v. 2003 Helmi Vesa kilpailussa sekä v. 2004 Jyväskylän pianokilpailussa. Kansainvälisiä palkintoja hän on saanut Lontoossa v. 2009, Malmössä v. 2010, Barcelonassa v. 2011 ja Nyborgissa v. 2013.

Tuomas on esiintynyt eri puolilla Suomea, mm. Mäntän ja Kauniaisten musiikkijuhlilla sekä Radion sinfoniaorkesterin solistina. Hän on myös pitänyt soolokonsertteja monissa Euroopan maissa sekä Kiinassa, Japanissa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa. Monet hänen soittamistaan konserteista ovat olleet arvostelumenestyksiä.

Kyyhkynen on esiintynyt myös lukuisia kertoja Ylellä sekä myös Belgian radiokanava RTBF:llä, BBC:n Radio 3:lla, Norjan yleisradioyhtiön NRK:lla, Tanskan radio DR:ssä sekä Kiinan televisio CCTV:ssä.

Hän on esiintynyt myös kamarimuusikkona. Yhdessä trionsa, johon kuuluivat Tuomaksen lisäksi viulisti Petteri Iivonen ja sellisti John-Eric Saxén, kanssa hän voitti toisen valtakunnallisen Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailun syksyllä 2002.

Tuomas Kyyhkynen on opiskellut myös orkesterinjohtoa professori Jorma Panulan johdolla.

 

Ohjelma

J. S. Bach: 

Toccata c-molli BWV 911

W. A. Mozart: 

Sonaatti C-duuri KV 545

J. Sibelius:  Valse triste

I. Albeniz: 

Iberia, Kirja I: 

Evocación

El Puerto

El Corpus Christi en Sevilla

 

 -------Väliaika---------

 

 F. Schubert 

Neljä Impromptua, Op. 90

 F. Liszt 

Reminiscences de Don Juan

Käsiohjelma € 10 saatavissa Hemingwaystä ja päivystyksestä sekä ovelta. Ennakkoilmoittautuminen netissä tai päivystyksessä suotavaa.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ